Home Lijstje 10 dingen die normaal zijn voor tweelingouders (en voor eenlingouders niet)

10 dingen die normaal zijn voor tweelingouders (en voor eenlingouders niet)

normaal tweelingouders

Als je meteen gezegend wordt met twee baby’s, heb je geen idee hoe het is om er ‘maar’ één te hebben. 10 dingen die voor jou volkomen normaal zijn; je weet namelijk niet beter.

  1. Drie keer zo lang over je boodschappen doen. Voor jou geen moment rust in de supermarkt zolang je met een dubbele wagen loopt. 
  2. En als ze ouder zijn (zeg twee of drie jaar): een dubbele driftbui middenin de winkel. Je bent echt een koning(in) in de ogen van eenlingouders als je dan nog rustig blijft. Maar dat flik je, want je bent het gewend.
  3. Extra grote spierballen, van het sjouwen. Twee baby’s/maxi-cosi’s/dreumesen/loopfietsen etc. tegelijk. Je gaat het nog missen als je straks wat vaker je handen vrij hebt en niet meer zo’n gratis workout krijgt elke dag.
  4. Praten in meervoud, ook als het niet nodig is (ja geef toe, dat doe jij ook wel eens).
  5. Uitjes die lijken op een volksverhuizing; er moet zooooo veel mee, zeker die eerste tijd. Niet zelden kopen (aanstaande) tweelingouders een nieuwe auto, omdat ze het met een ‘kleintje’ gewoon niet redden. Zeker niet als ze al een kind of zelfs kinderen hadden.
  6. Met handen en voeten twee baby’s tegelijkertijd de fles geven. Je bent een heuse acrobaat geworden.
  7. Aan iedere borst een baby (en dat ze dan net niet precies tegelijk slokjes nemen). Alleen een tweelingouder weet hoe dat voelt.
  8. Het overweldigende geluid van twee huilende pasgeborenen, tegelijk. En dat heel vaak (als ze nog heel klein zijn).
  9. Het overheerlijke geluid van twee tegen elkaar brabbelende of naar elkaar lachende baby’s . En dat steeds vaker (naarmate ze groter worden).
  10. De tweelinggroet! Of ken je die niet? Dan even lid worden van de Facebookgroep Tweeling Mama’s, dan leer je ‘m snel genoeg. 😉

En, is alles hierboven voor jou ook heeeeeeeeel normaal intussen?

Lees ook:
Dingen die normaal zijn voor eenlingouders en voor jou dus niet
Zo reageren aanstaande tweelingouders op HET GROTE NIEUWS

Origineel verscheen in juni 2019. Laatste bewerking in februari 2023.

Foto: TwinZine