Home Lijstje 8 dingen die normaal zijn voor eenlingouders en voor jou dus niet

8 dingen die normaal zijn voor eenlingouders en voor jou dus niet

normaal eenlingouders

Soepeltjes door Kruidvat manoeuvreren? Dat doe jij dus niet zo makkelijk met je duowagen. Je weet misschien ook niet beter. Deze 8 dingen zijn wél normaal voor eenlingouders.

  1. Zeeën van tijd hebben. Althans, in jouw ogen. Want jij doet alles keer twee.
  2. Van alles doen met een kind op de arm. Want bij jou zit er ook nog eentje op de andere arm. Of hangt er eentje aan je been.
  3. Soepeltjes manoeuvreren met de kinderwagen door Kruidvat of andere winkels met supersmalle of gewoon stampvolle paden. Met zo’n dubbele gaat dat een tikkie minder makkelijk (en soms helemaal niet).
  4. Snel boodschappen doen met een baby. Jij wordt namelijk drie keer staande gehouden tijdens een shoptripje om een riedel vragen te beantwoorden.
  5. Je kind meteen oppakken als het huilt (en je het niet wil laten huilen). Jij wil je baby misschien ook niet laten huilen, maar je zit net de ander te voeden en kunt er gewoon even niet voor allebei zijn.
  6. Een peuter met een driftbui over de schouder gooien en de winkel uitlopen. Je zou het zo doen als het kon, maar je hebt er dus twee. Plus je boodschappentas(sen). Tip: gebruik zo lang mogelijk je kinderwagen!
  7. Afwisselen met een partner. Jullie hebben namelijk allebei een kind te voeden/verschonen/troosten/kleding aan te trekken.
  8. Aandachtig luisteren naar één kind. Bij jou huilt/praat/gilt/grapt er nog eentje op datzelfde moment. Vaak het liefst door het gesprekje met de ander heen.

Is het erg dat jij een ‘ander normaal’ hebt? Nee hoor, maar het is wel waar! 😉

Lees ook:
Waarom een tweeling echt anders is dan twee kinderen met weinig leeftijdsverschil
Tien dingen die normaal zijn voor tweelingouders (en voor eenlingouders dus niet)

Origineel verscheen in februari 2019. Laatste bewerking in maart 2023.

Foto: Wiebrig Krakau Fotografie