Home Nieuws Superfan vernoemt zijn tweeling naar zijn voetbalheld

Superfan vernoemt zijn tweeling naar zijn voetbalheld

tweeling voetbalheld

Stel dat jij je tweeling had vernoemd naar je idool of idolen, hoe zouden de kinderen heten? Trotse papa Walter vernoemde zijn dochters naar zijn voetbalheld. 

Argentijn Walter wist in 1990, toen hij een huilende Maradona aanschouwde na de verloren WK-finale tegen Duitsland, dat hij zijn toekomstige kinderen zou vernoemen naar zijn voetballende landgenoot. Dat liet hij ook al snel weten aan zijn latere vrouw, schrijft New York Post. Kort na hun ontmoeting zei hij dat hij twee dochters wilde die hij dan Mara en Dona zou noemen.

Mooie reden

De grote Maradona-fan werd gezegend met een tweeling. Twee meisjes ook nog. Tieners Mara en Dona kunnen het verhaal achter hun namen intussen zelf al vertellen.

,,Ik vind het erg mooi om deze naam te dragen”, zegt Mara, die een minuut ouder is dan Dona. ,,Het allermooiste vind ik de reden dat ik zo ben genoemd. Maar het is ook een prachtige naam.”

Voetbalheld overleden

Maradona overleed op 25 november 2020. Hij is zestig jaar geworden. Verdrietig, vond Dona dat nieuws: ,,Ik kon niet geloven dat Maradona dood was. Hij was zo’n goede man, hij verdiende dit niet.”

Lees ook:
De leukste namen voor een tweeling
Zo kies je namen voor je tweeling

Origineel gepubliceerd in december 2020. Laatste bewerking in oktober 2023.

Foto: TwinZine (niet Mara en Dona, die vind je hier)