Home Lijstje Help, je tweeling wordt zindelijk: 6x wat iedere tweelingouder herkent

Help, je tweeling wordt zindelijk: 6x wat iedere tweelingouder herkent

tweeling zindelijk

Je kijkt er reikhalzend naar uit: hét moment dat je tweeling zindelijk is. Bij elke tweeling verloopt dat proces om uit de luiers te komen anders, maar deze 6 dingen herken jij vast!

  1. Als de ene een succesje boekt, juicht de ander net zo hard mee. Alsof hij/zij zojuist zelf die (grote) boodschap heeft gedaan. T-R-O-T-S!
  2. Lukt het even niet? Geen zorgen, tweelingbroer/zus is er voor de ander. Met een bemoedigend klopje op de schouder of gewoon een lekker duidelijk ‘ja, poooooooepen maarrrrr!’.
  3. Ze moeten vaak tegelijk, of net na elkaar. Als ze net zindelijk worden, moeten ze vooral buitenshuis natuurlijk. En nummer 2 hoeft pas als je je net weer uit dat wc-hok in dat winkelmagazijn had gewurmd met nummer 1. 
  4. Als de ene plast of poept, wil de ander het resultaat bekijken. Niet een snelle blik hoor, gewoon uitgebreid bestuderen die handel. Kleine én grote boodschap, dat maakt helemaal niets uit. Hoewel die grote natuurlijk nog meer oe’s en aa’s krijgt.
  5. Niemand vindt zo’n grote boodschap trouwens een pretje om te ruiken, maar zij kunnen elkaars geur prima verdragen. Ze lijken het wel te ruiken, maar echt vervelend vinden ze het ook weer niet. Dat komt vast nog wel, maar zo in die beginfase kunnen ze zonder hun neus dicht te knijpen uitgebreid de drol van de ander bekijken en becommentariëren.
  6. Binnen no-time helpen ze elkaar bij het afvegen. Scheelt jou weer werk, al gaat het natuurlijk niet altijd zo netjes als jij het zou doen. Maar af en toe moet je gewoon een billetje… eh oogje dichtknijpen. 😉

Lees meer artikelen over hoe je je tweeling zindelijk krijgt (of in elk geval daarbij helpt):
15 tips om je tweeling zindelijk te krijgen
Zo kreeg ik mijn tweeling zindelijk in 9 dagen

Origineel verscheen in januari 2018. Laatste bewerking in oktober 2023.

Foto: TwinZine