Home Nieuws Tweelingen houden iPhone voor de gek

Tweelingen houden iPhone voor de gek

tweeling voor de gek

Als eeneiige tweeling deel je vaak heel veel, maar het is ook fijn om iets voor jezelf te hebben. Je gesprekken in WhatsApp bijvoorbeeld. Daarom is het inschakelen van Face ID op je telefoon misschien niet zo slim; je identieke broer of zus houdt je iPhone zo voor de gek.

Toen de iPhone X in 2017 uitkwam, waren veel mensen enthousiast over het nieuwste beveiligingssnufje: Face ID zou namelijk veiliger zijn dan Touch ID. Maar niet voor eeneiige tweelingen, zo bleek. Die kunnen de smartphone van hun broer of zus simpel foppen via de gezichtsherkenning.

Tweelingen testen

Mashable liet twee tweelingparen Face ID testen en… het lukte ze om de telefoon van de ander handsfree te ontgrendelen. Niet heel verrassend als je bedenkt dat eeneiige tweelingen voor veel mensen lastig uit elkaar te houden zijn. En dus niet alleen voor mensen…

Om te testen of het zou lukken om de telefoon van de een te laten ontgrendelen door de ander, liet Mashable de ene tweelingbroer – het ging in beide gevallen om mannen – Face ID instellen. Vervolgens probeerde de ander de iPhone van zijn broer te ontgrendelen. En ja, dat lukte dus heel simpel.

Filmpje

Bekijk het filmpje van Mashable waarin je ziet hoe de tweelingen de iPhone voor de gek houden hier! En, heb jij het zelf al eens geprobeerd?

Lees ook: Deze eeneiige tweeling is totaal niet identiek

Origineel gepubliceerd in oktober 2017. Laatste bewerking in november 2023.

Foto: Mashable