Home Lijstje 8x wat tweelingen niet leuk vinden aan tweeling zijn

8x wat tweelingen niet leuk vinden aan tweeling zijn

niet leuk tweeling

Natuurlijk is het geweldig om een tweelingbroer of -zus te hebben! Maar het is heus niet altijd rozengeur en maneschijn. 8x wat tweelingen niet leuk vinden aan tweeling zijn.

  1. Je broer/zus is niet alleen je beste vriend, maar ook je eeuwige concurrent. Je gunt hem/haar alles, maar soms is het bloedirritant dat hij/zij altijd net een tikkie sneller of beter is/denkt te zijn of door anderen zo wordt gezien.
  2. Je moet altijd delen. Aandacht, speelgoed, spullen…
  3. Je moet steeds weer uitleggen wie van de twee jij bent (bij eeneiig/sterke gelijkenis, maar soms zelfs bij twee-eiig hoor). Lees ook: 12 dingen die herkenbaar zijn voor eeneiige tweelingen
  4. Je bent broer(s)/zus(sen) en die maken nu eenmaal ruzie. Jullie zitten ook nog dichter op elkaars lip en altijd in dezelfde levensfase. Vaak leuk, soms vermoeiend/vervelend.
  5. Je moet je altijd verantwoorden voor de ander, ook als je niet eens in de buurt was toen er iets gebeurde. Je bent en blijft ‘de tweeling’. En dat ‘de tweeling’ is ook ontzettend irritant om te horen, liever hoor je gewoon je eigen naam en die van je broer/zus.  
  6. Je krijgt de schuld voor iets wat de ander heeft gedaan.
  7. Je wordt altijd met de ander vergeleken. Natuurlijk wordt dat minder naarmate je ouder wordt, maar het houdt niet helemaal op (zodra mensen zien/horen dat je van een tweeling bent, is dat een reden om even te vergelijken).
  8. Je krijgt heel vaak dezelfde vragen/opmerkingen en dat ben je best soms hartstikke zat. Lees ook: Elf vragen waar tweelingen moe van worden

Lees ook: 5x niet leuk aan een tweeling volgens een grote broer

Origineel verscheen in mei 2017. Laatste bewerking in oktober 2023.

Foto: Wiebrig Krakau Fotografie