Home Nieuws Het ultieme spel voor tweelingen: Twins Memory Game (nu met korting)

Het ultieme spel voor tweelingen: Twins Memory Game (nu met korting)

Twins Memory Game

Jij houdt vast moeiteloos je tweeling uit elkaar, maar lukt dat je ook met andere tweelingen? Je kunt het zelf testen met het Twins Memory Game!

Memory, wie kent het spelletje niet. Maar ken je ook deze variant? Want dat is echt een must voor iedereen die íets met tweelingen heeft: of je nu zelf tweeling bent, een tweeling hebt of gewoon gek bent op tweelingen. Maaike, zelf tweeling, heeft het spel ontwikkeld en TwinZine sprak haar erover.

Hoe is het idee voor Twins Memory Game ontstaan?

,,Ik ben zelf een eeneiige tweeling, dus een en een is twee! Ik heb gegoogeld en rondgemaild en zo kwam ik bij BIS Publishers uit die al meerdere toffe memoryspellen op hun naam hadden. Het was meteen een enorm succes.”

Waarom denk je dat het meteen een succes was?

“Ik denk omdat het sowieso heel leuk is om naar mensen te kijken. Dat blijft langer interessant dan kijken naar een wortel of een appel. Er zijn vast veel tweelingouders die Twins Memory Game kopen, maar ook mensen die gewoon graag een spelletje doen.”

De eerste editie verscheen in 2005, de tweede in 2012 en de derde in 2022. Waarom is er weer een nieuwe?

,,Omdat het toch leuk is om het spel steeds weer op te frissen. Het is ook een beeld van de tijd. Ik vind zelf de eerste editie wat minder sprankelend, de vorige juist heel clean en de nieuwste is ook weer net anders en helemaal van nu. Er zitten nieuwe tweelingen bij, maar ook een aantal uit het vorige spel. We zijn tenslotte tien jaar verder. In totaal gaat het om dertig sets.”

Je hebt zelf een eeneiige tweelingzus. Zitten jullie ook in het spel?

“In de eerste editie wel. De tweede keer zijn we wel gefotografeerd, maar ik had een setje te veel en ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om een andere tweeling eruit te halen. Dus toen zijn wij gesneuveld. Voor de laatste editie zijn we niet meer gefotografeerd. Ik vind ons zó verschillend nu, dus het leek me gek. Grappig genoeg kunnen andere mensen ons toch nog steeds niet goed uit elkaar houden. Ik merk zelf wel dat ik de vorige keren nog niet helemaal los was van het tweeling zijn en nu wel. Ik ben bijna 50 en kan nu pas zeggen dat ik meer mezelf ben dan dat ik een tweeling ben.”

Leren mensen door het spel anders kijken naar tweelingen?

“Normaal zijn de plaatjes in een memoryspel wat eenvoudiger: een wortel is een wortel en een appel is een appel. In dit spel gaan mensen veel meer hun ogen gebruiken om uit te vinden wat de overeenkomsten en de verschillen zijn. In het echte leven zijn mensen overigens vooral bezig met de verschillen, waardoor ze automatisch eigenschappen gaan verdelen. Zo van: hij of zij is grappiger, slanker enz. Zo gek eigenlijk. En lastig voor tweelingen zelf. Mijn ervaring is dat je daar pas een beetje van loskomt als je volwassen bent.”

Vind jij eeneiige tweelingen zelf ook fascinerend?

“Ja, ontzettend! Het was ook zo leuk om tijdens de shoot voor het Twins Memory Game te zien hoe ze soms zo lief zijn voor elkaar, soms heel duidelijk voor een rolverdeling kiezen en soms juist weer zo verschillend zijn. Er waren twee jongetjes die ons voor de gek probeerden te houden door de ene die net op de foto was gezet nog een keer voor de camera te laten gaan staan. Ik had het heel snel door! Ik denk trouwens niet dat ik de tweelingen op de set makkelijker uit elkaar kon houden dan anderen, omdat ik zelf een tweeling ben. Al weet ik bij sommigen nu wel waar ik naar moet kijken, omdat ik ze een beetje ken.”

Komt er nog een nieuwe editie?

“Geen idee, het zou wel leuk zijn om het over een tijdje weer te doen. Het was dit keer veel moeilijker om oudere tweelingen – vooral oudere mannen – te vinden. Ik ben benieuwd hoe dat een volgende keer is.”

Heb je nog tips om het spel goed te spelen?

“Oefening baart kunst, dus zorg dat je het spel een aantal keer achter elkaar speelt. Of begin klein, dus met een aantal setjes. Als je naar mensen kijkt, is het onthouden wie waar ligt een stuk moeilijker dan bij al bekende begrippen als een wortel of een appel. Als je wilt winnen, moet je de tweelingen dus leren kennen.”

Twins Memory Game nieuw

Korting

De winactie die eerder in dit artikel stond, is helaas afgelopen. Wel geldt tot eind maart 2023 een fijne korting. Je koopt Twins Memory Game dan met 15 procent korting! Gebruik bij de check-out de code twinzine15 en bestel via BIS Publishers (gratis verzending binnen NL als je voor 20 euro of meer koopt).

Lees ook: Hoe houd je een eeneiige tweeling uit elkaar?

Foto’s: Ottilie Maters