Home Lijstje 8x waarom een gastouder aan huis ideaal is voor tweelingouders

8x waarom een gastouder aan huis ideaal is voor tweelingouders

gastouder tweeling

Twijfel je tussen kinderopvang en een gastouder aan huis voor je tweeling? Check dan even de acht redenen waarom juist jij voor een nanny voor je kroost zou kunnen kiezen.

Rust

En dan echt op alle vlakken, want alles kan in het teken staan van het tempo/schema van jouw kinderen. Ze kunnen blijven liggen als jij de deur uit moet. Ze kunnen eten volgens hun schema. En ze kunnen naar bed wanneer ze moe zijn. Hoe goed er op een kinderdagverblijf of bij een gastouder thuis ook voor je kinderen wordt gezorgd, het is en blijft anders. Zo veel rust als die ene persoon in jullie eigen omgeving brengt, kun je op locatie niet krijgen.

Aandacht

Jouw gastouder heeft geen andere kinderen waarmee ze (of hij) rekening hoeft te houden. Dat betekent dat ze alle aandacht kan schenken aan jouw duo. Dat is gewoon echt extra fijn als je twee baby’s hebt. Helemaal als je gezin nog meer kinderen telt.

Vertrouwde omgeving

Er is niks mis mee om kinderen te laten wennen aan een nieuwe omgeving. Maar je eigen huis is natuurlijk helemaal ingericht op jouw kinderen. En dat vertrouwde voelt, zeker als ze nog zo klein zijn, extra rustig en veilig.

Goedkoper

Iedereen moet natuurlijk een berekening voor zichzelf maken. Toch geldt in het algemeen: als je meer dan twee kinderen hebt, ben je goedkoper uit als je voor een gastouder aan huis kiest.

Koken

Taken die horen bij de verzorging van de kinderen kun je gerust aan je gastouder overlaten. Hoe lekker is het als zij (of hij) een maaltijd klaarmaakt voor je kinderen, zodat zij op hun tijd kunnen eten?! Dus ook als jij onverhoopt een keer later uit je werk bent. Extra fijn als er dan voor jou meteen ook nog iets te eten is, maar dat is minder belangrijk.

Flexibel

Je maakt persoonlijke afspraken met degene die in jouw huis werkt. Dus kun je bijvoorbeeld ook afspreken dat de gastouder een keer wat eerder of later begint, wanneer het jullie uitkomt.

Huishoudelijke taken

Niet aan de kinderen gerelateerde schoonmaakklusjes hoeft een gastouder in principe niet te doen. Maar zoals gezegd maak je persoonlijke afspraken met je gastouder. Bespreek samen wat mogelijk is. Met een beetje geluk helpt ze (of hij) je wel een beetje. Je mag overigens best verwachten dat diegene je huis weer netjes achterlaat en bijvoorbeeld het speelgoed opruimt.

Persoonlijk

Jij en jouw kinderen zien elke opvangdag hetzelfde vertrouwde gezicht, waardoor jullie elkaar al snel echt goed leren kennen.

Lees ook: Waarom ik bij mijn tweeling voor een gastouder koos

Origineel verscheen in februari 2019. Laatste bewerking in februari 2023.

Foto: Wiebrig Krakau Fotografie