Home Nieuws Oudste vrouwelijke Siamese tweeling ooit overleden

Oudste vrouwelijke Siamese tweeling ooit overleden

oudste vrouwelijke Siamese tweeling

Lori en George Schappell zijn overleden. De Siamese tweeling is 62 jaar oud geworden en gaat met die leeftijd de boeken in als de oudste vrouwelijke Siamese tweeling ooit. En Lori en George hadden nog een record op hun naam staan.

De Amerikaanse Lori en George overleden op 7 april 2024, meldt Guinness World Records. Hun doodsoorzaak is niet bekendgemaakt. De twee zijn 62 jaar en 202 dagen oud geworden en dat is 9 jaar ouder dan de een-na-oudste vrouwelijke Siamese tweeling ooit geregistreerd.

Verschillende genders

Goed om te weten: George kwam als Dori op de wereld en dus als tweelingzus van Lori. Dori besloot op een gegeven moment door het leven te gaan als Reba en maakte later bekend transgender te zijn. Hij leefde daarna zijn leven als George. De broer en zus waren daarmee ook de eerste Siamese tweeling die zich identificeerde als verschillende genders.

“Ik wist al op zeer jonge leeftijd dat ik een jongen had moeten zijn”, zei George hierover in een interview met Daily Mail. “Ik heb dit zelfs voor Lori jarenlang verborgen gehouden. Maar ik werd steeds ouder en wilde niet meer in een leugen leven. Ik wist dat ik mijn leven moest leven zoals ik het altijd had gewild.” George onderging geen geslachtsverandering, maar kleedde zich wel als man en stelde zichzelf ook zo voor.

Grote verschillen

De Siamese tweeling werd geboren op 18 september 1961. De twee zaten deels met de schedels aan elkaar en deelden vitale aderen en 30 procent van hun hersenen. Desondanks waren er grote verschillen tussen de twee. Zo kon Lori lopen en zat George in een rolstoel. Lori duwde die rolstoel voort. George had een succesvolle carrière als countryzanger en trad op in het buitenland, terwijl Lori een verdienstelijk bowler was en in een ziekenhuis werkte.

Als ze werd gevraagd of ze weleens wensten dat ze waren gescheiden, zeiden Lori en George altijd nee. “Mijn theorie is: waarom zou je iets repareren wat niet kapot is?”, aldus George in een documentaire uit 1997, die je hier kunt bekijken. Een aanrader!

Andere Siamese tweelingen

De verwachting was dat Lori en George niet ouder dan 30 jaar zouden worden. Maar in 2015 mochten ze zich de oudste vrouwelijke tweeling ooit noemen, nadat Masha en Dasha Krivoshlyapova op 53-jarige leeftijd waren overleden.

Bij de mannen zijn Ronnie en Donnie Galyon recordhouders. Zij waren via de buik met elkaar verbonden en overleden in 2020 op 68-jarige leeftijd. Lees hier meer over deze Siamese tweeling.

Lees ook: Wat is een Siamese tweeling?

Foto: still uit documentaire – YouTube/True Lives